Szybkowar Vitaquick: Podstawowa zasada szybkiego gotowania nie uległa zmianie od czasu wprowadzenia pierwszego szybkowaru. Gotowanie odbywa się w zamkniętym garnku pod ciśnieniem w temperaturach przewyższających 100 C, ponieważ powstające we wnętrzu szybkowaru nadciśnienie podciąga punkt wrzenia wody. Dzięki czemu czas gotowania ulega wielokrotnemu skróceniu, przez co gotowanie w szybkowarze umożliwia oszczędność czasu (gotowania) średnio rzędu 70 procent. Dzięki wyeliminowaniu krzywdzącego tlenu zawartego w powietrzu, a także niedługim czasom gotowania żywność jest gotowana w sposób niezwykle delikatny. W porównaniu z klasycznym, gotowanie w szybkowarze pozwala zachować wyraźnie więcej witamin, substancji mineralnych oraz aromatycznych, co jest także wyczuwalne w smaku: własny smak żywności jest zaskakująco intensywny. Oszczędność czasu: Przetwarzanie żywności w szybkowarze bądź na patelni szybkowarowej wymaga o mnóstwo mniej czasu w przypadku konwencjonalnych metod gotowania. Powodem jest wysokie ciśnienie gromadzące się w szczelnie zamkniętym szybkowarze, które sprawia podwyższenie punktu wrzenia wody. Pozwala to na gotowanie w wyższych temperaturach od 110 do 116C co przyczyna się do zredukowania czasu gotowania aż o 70%. zwiększenie ilości witamin w posiłku: Skrócenie czasu gotowania i ograniczenie dostępu tlenu zespaja się z zachowaniem pokaźniejszej ilości witamin i minerałów w przyrządzanym posiłku. Dno do wszelkich kuchni: Hermetyczne dno SuperThermic przypasowane jest do wszelkich rodzajów kuchenek włącznie z indukcyjnymi, gwarantując znakomite wchłanianie, rozprowadzanie i akumulowanie ciepła.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.