Menu
Zamknij

Wiórka klonowe GrillPro

Przybory do grillowania

Opis

Grillowanie i wędzenie z stosowaniem specjalnie przygotowanych małych kawałków drewna drzew liściastych staje się coraz bardziej popularną i urozmaiconą formą przyrządzania potraw na wolnym powietrzu. Dym pochodzący z wypalających się lekko wiórek w metalowej wędzarce umieszczanej pod rusztem, nadaje Twoim daniom niepowtarzalny smak i aromat. Ważne jest jednak byś dobrał stosowne kawałki drewienek do określonych rodzajów mięs czy ryb. Zbyt energiczny aromat dymu potrafi czasami sprawić, iż potrawy staną się niejadalne.

Wiórka klonowe producenta Grillpro nadadzą Twoim marynowanym podudziom, skrzydełkom z kurczaka czy kawałkom wołowiny łagodny, słodkawy, smak i zapach.
Przed użyciem tych wiórków do grillowania czy wędzenia umieść je w wodzie na około godzinę. Wpłynie to nad wyraz pozytywnie na cykl ich spalania i na dłuższy czas ich dymienia.

Pamiętaj - na oszczędność tego drzewnego produktu w trakcie przygotowania posiłku wpływa także fakt, jak niejednokrotnie otwierasz pokrywę swojego grilla. Staraj się robić to jak najrzadziej, by dym klonowy nie ulatniał się bez zapotrzebowania, lecz otulał każdy kawałek grillowanego przez Ciebie mięsa.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.