Drewno nadaje głębokiego, oryginalnego smaku wędzonym potrawom, a wszystko to realne jest do uzyskania przez deseczki do wędzenia o znikomych rozmiarach, asygnowane do niewielkich rozmiarów grilli.
Te wyjątkowe dodatki powodują, że potrawy nabierają zupełnie nowego rozmiaru smaku. Deska została zaprojektowana w taki sposób, by bezpośrednio na niej umieszczać grillowane potrawy, jednak wymagane jest wcześniejsze jej przygotowanie - należy ją adekwatnie długo namoczyć, żeby zaabsorbowała ona wodę lub alkohol - w zależności od jednostkowych preferencji. Deska jest gotowa do wykorzystania dopiero wtedy, gdy położona na ruszt wyciąga aromatyczny dym, ale nie pali się. Warto wiedzieć, że im dłużej będzie moczona, tym dłużej będzie się można radować procesem wędzenia.
znakomicie sprawdza się podczas wędzenia ryb, a także delikatnych mięs, jak również warzyw. Gdy jest już konkretnie nadpalona, można nadać jej drugie życie przez połamanie jej i użycie jako drewno do wędzenia.
rozmiary:
0.76CM X 14.99CM X 29.97CM