Menu
Zamknij

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny ProfiChef Delta 11 GN 1/1 PCD11011

Piece

Opis

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny marki ProfiChef Delta z natryskowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 11 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe. Europejska produkcja. Progresywny design. Rzetelne wykonanie.

Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość pomiędzy prowadnicami 7 cm zezwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm. Przednia część urządzenia tworzona bez użycia połączeń śrubowych i nitów.

szczególnie higieniczna tłoczona komora wyprodukowana z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki GN oraz możliwość nietrudnego odchylenia ścianki okrywającej wentylator powoduje, iż piec prosto utrzymać w czystości.

Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zapewnia nie tylko wysoką ochronę termiczną,jeszcze jest dodatkowym elementem zapewniającym wysoką higienę pieca. 3 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory optymalne oświetlenie wnętrza.

użyteczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę. Szczegółowa charakterystyka: Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze, a także pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi Możliwość pracy z sondą Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C Manualne oraz programowane ustawienia trybów pracy Możliwość zapisania do 99 programów w 5 krokach Manualny i automatyczny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 280°C Wielofunkcyjny elektroniczny panel sterowania Możliwość zmiany parametrów w trakcie trwania cyklu dokładna informacja o ustawionych i aktualnych parametrach pracy pieca System autodiagnostyki System szybkiego schładzania komory prędki zapis oraz kasowanie programów Możliwość ręcznego wydłużania czasu obróbki System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania cyklu System prędkiego zaparowania dzięki zaimplementowaniu elitarnicy pary technologia SCS, zezwalająca na kontrolowane eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca Trzy prędkości wentylatora szybkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych Jednopunktowa sonda rdzenia Zintegrowany syfon odpływu wody dostosowywane nóżki Możliwość ustawiania urządzeń na sobie Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie) System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi Możliwość konstrukcji prysznica zewnętrznego samoczynny system mycia komory pieca automatyczny system płukania i odkamieniania wytwornicy pary

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.