Menu
Zamknij

Piec kaflowy WK 440 kafel czarny + dodatkowy Rabat przy zamówieniu + gratis niespodzianka

Piece

Opis

zalety produktu.

MAKSYMALNE zastosowanie ENERGII

  • Korpus i front wkładu odporne na działanie wysokich temperatur dzięki zastosowanemu materiałowi - gatunkowej stali.
  • Ręczna kontrola nad procesem spalania wykonywana przez przesuwkę popielnika.
  • sprawne spalanie i dłuższe utrzymywanie temperatury, dzięki wyłożeniu komory spalania Acumotte - materiałem akumulującym ciepło, który wznosi temperaturę w komorze.

BEZPIECZEŃSTWO NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE

  • świetna szczelność dzięki mocnym spawom wykonanym w osłonie gazu szlachetnego.
  • komponenty stalowe wycinane laserowo przy pomocy nowoczesnych urządzeń, a następnie wyginane na giętarkach CNC.
  • Front wkładu zaopatrzony w ceramikę żaroodporną wytrzymującą temperaturę do 800°C.

wygodnE używanIE

  • Ograniczenie osadzania sadzy dzięki systemowi czystej szyby (kierownica powietrza).

styl I DESIGN

  • Wzornictwo nawiązujące do stylu retro - kafle z połyskiem. Pokrywa wyprodukowana z kafli wpływa na wydłużenie czasu oddawania ciepła, co stanowi dodatkowe źródło ogrzewania po wygaszeniu paleniska

dane techniczne

  • moc nominalna: 6kW
  • zakres mocy grzejnej: 3 - 9,3 kW
  • produktywnośc grzejna: 80%
  • asygnowany do rekuperacji: nie
  • średnica wylotu spalin: 130 mm
  • wariant paliwa: dopuszczalny brykiet węgla brunatnego, zalecane sezonowane drewno liściaste
  • temperatura spalin: 327 oC
  • maksymalna długość polan: 35 cm
  • emisja CO (przy 13% O 2 ) ≤ podawana w %: 0,20
  • emisja pyłków (pył) (mg/Nm3): 53
  • zgodność z normą BlmSchV 2: nie
  • szerokość: 75 cm
  • wysokość: 74,8 cm
  • głębokość: 37,80 cm
  • dolot powietrza: nie
  • wyłożenie komory spalania: tak
  • popielnik: tak
  • otwieranie drzwi: w lewo
  • materiał wykonania: kafel, stal

Rysunek techniczny

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.