Patelnia Hard Face z pokrywką - 24 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Nad wyraz trwała i odporna powłoka Hardtec Superior przetrwa mnóstwo lat i bezusterkowe właściwości, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z serii Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego stosowania dla wymagających. Można używać na wszystkich typach kuchenek. Patelnia nad wyraz grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i skutecznie.stanowczo oporna warstwa Hardtec Superior upraszcza gotowanie – powłoka ma idealne atrybuty zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wyprodukowane w taki sposób by przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.ma nową, jeszcze bardziej wytrzymałą powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zagwarantuje pewny chwyt.ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyposażoną w silikonowy kołnierz i wbudowany wentyl.Naczynie posiada czarny, matowy design.dopasowana do gotowania na wszelkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.tworzona w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce właściwości techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 24 cmŚrednica dna: 18 cmObjętość: 2,2 lWaga: 1,8 kg użytkowanie:Przed wykorzystaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane aby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na przeciętnych temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy precyzyjnie umyć. Później, podczas typowego używania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna należycie znosi bardzo wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i wyjątkowo silne kwasy. Naczynia wykonane ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa sztucznego. Wariant: UniwersalnyMateriał: Aluminium