Patelnia Hard Face - 28 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Istotnie trwała i odporna warstwa Hardtec Superior przetrwa niemało lat i niezawodne atrybuty, które zapobiegają przywieraniu.
Naczynie z serii Hard Face gwarantują sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego użytkowania dla wymagających. Można je używać na wszystkich typach kuchenek. Patelnia bardzo grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i efektywnie.nad wyraz oporna powłoka Hardtec Superior upraszcza gotowanie – warstwa ma nadzwyczajne cechy zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wytworzone w taki sposób żeby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej wytrzymałą powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zagwarantuje pewny chwyt.Naczynie ma czarny, matowy design.Garnek jest dopasowany do gotowania na wszelkich typach kuchni, włącznie z indukcją.wyprodukowana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarceParametry techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 28 cmŚrednica dna: 23 cmObjętość: 2,9 lWaga: 1,5 kg wykorzystywanie:Przed wykorzystaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, albo kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane aby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym użyciem naczynie należy skrupulatnie umyć. Później, w trakcie standardowego użytkowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna prawidłowo znosi niezwykle wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i bardzo silne kwasy. Naczynia stworzone ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa nienaturalnego.rodzaj: UniwersalnyMateriał: Aluminium