Ostrzałka do noży V-Edge
Kto choć raz w życiu używał w kuchni naprawdę ostrego noża, ten genialnie rozumie fascynację doskonałym sprzętem.choćby najlepsze ostrze z czasem traci swoje cechy tnące. Utrzymanie jakości w sytuacji noży jest jednym z najistotniejszych czynników umilających codzienną pracę w kuchni.
Kluczowy jest szlif. Ale zanim zaintrygowany tematem zaczniesz przeszukiwać najdalsze zakątki Internetu, spokojnie przeczytaj tekst do końca.
Ostrzałka do noży Zwilling V-Edge zagwarantuje fachowe ostrzenie w domowych warunkach. Jej mechanizm ostrzący jest ekstremalnie prosty i absolutnie skuteczny. Ostrze należycie szlifowanego noża powinno od dołu do góry układać się w literę V. Dzięki ukształtowanym w ten sposób kamieniom ceramicznym szlifowane jest ono równo na całej długości bez ryzyka uszkodzenia. Dla noży europejskich i japońskich przystępne są wymienne adaptery o przeróżnych kątach, które, jeśli akurat nie są wykorzystywane, mogą być przechowywane w komfortowym schowku u spodu urządzenia. Ich wymiana jest banalnie prosta i nie wymaga pomocy specjalisty.
Poza niezwykłą funkcjonalnością, ostrzałka V-Edge odznacza się unikalnym designem i najwyższą jakością wykonania, dzięki temu już na pierwszy rzut oka widać, iż jest naprawdę prawidłowym narzędziem. Zamiast zawsze chować ją do szafy, może stać na blacie urozmaicając i zdobiąc wyposażenie każdej kuchni, będąc pod ręką w trakcie przygotowania wszelkich codziennych posiłków.
Dzięki ostrzałce ZWILLING V-Edge Wasze noże za każdym razem będą profesjonalnie naostrzone, ciesząc przy każdym użyciu.
- rewelacyjne rezultaty ostrzenia
- Łatwa w użyciu
- Wymienne adaptery kątowe do noży europejskich albo japońskich
- 2 kamienie szlifierskie o różnorodnych wymiarach ziarna (#160 i #360)
- postępowy, srebrno-czarny design