Zwilling Diplôme - Nóż szefa kuchni 20cm
Ze współpracą z jedną z najkorzystniejszych szkół gastronomicznych na świecie Le Cordon Bleu powstały noże Diplôme. Do ich produkcji użyto specjalnej stali FC-61 rdzoodpornej, a ich twardość to 61 HRC w skali Rockwella, która cechuje się twardością, długookresową żywotnością, odpornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych cechy jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 poziomów hartuje się w -70 poziomach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze pokaźniejszą twardość i oporność na stępienie.
Ta kolekcja noży łącząca progresywny wygląd oraz najwyższą jakość dedykowana została zarówno dla mistrzowskich kucharzy jak i dla pasjonatów kuchni.
Rękojeść stworzona została z niezwykle trwałego tworzywa opornego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Perfekcyjnie dopracowane szczegóły zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki czemu normy higieniczne.
zalety:
- praktyczna rękojeść z trwałego tworzywa sztucznego
- postępowy wygląd
- Płynne przejście od ostrza aż do rękojeści
- nadzwyczajnie dopracowane szczegóły
- Specjalna stal zastrzeżona poprzez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 61 HRC w skali Rockwella
- Krawędź ostrza o 20° zapewnia japońską ostrość
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze ma dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne