Zwilling Diplôme Compact - Nóż uniwersalny 12cm
Ze współpracą z jedną z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie Le Cordon Bleu powstały noże Diplôme. Do ich produkcji wykorzystano specjalnej stali FC-61 rdzoodpornej, a ich twardość to 61 HRC w skali Rockwella, która charakteryzuje się twardością, długookresową żywotnością, opornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych cechy jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 poziomów hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze większą twardość i niepodatność na stępienie.
Ta seria noży łącząca nowoczesny wygląd, a także najwyższą jakość asygnowana została zarówno dla profesjonalnych kucharzy jak i dla pasjonatów kuchni.
Rękojeść wyprodukowana pozostała z niezwykle trwałego tworzywa wytrzymałego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Świetnie dopracowane szczegóły uniemożliwiają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki czemu normy higieniczne.
zalety:
- funkcjonalna rękojeść z trwałego tworzywa sztucznego
- nowoczesny wygląd
- Płynne przejście od ostrza aż do rękojeści
- świetnie dopracowane szczegóły
- Specjalna stal zastrzeżona poprzez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 61 HRC w skali Rockwella
- Krawędź ostrza o 20° zagwarantuje japońską ostrość
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze ma dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne