Nóż kucharski Spitzenklasse Plus to mocny, ciężki nóż z szeroką klingą i delikatnym, a przy tym odpornym ostrzem. Grzbiet i klinga noża są delikatnie wygięte i zwiężają się w kierunku czubka, dzięki czemu nóż kucharski ma wszechstronne zastosowanie, można nim kroić warzywa, porcjować czy siekać mięso. Pasuje w dodatku do szatkowania i siekania ziół, warzyw lub orzechów. Czubek noża nie traci kontaktu z deską do krojenia, a ostrze porusza się w górę i w dół. Jedna strona noża kucharskiego jest szersza i służy do równomiernego filetowania ryb.
właściwości Spitzenklasse Plus
- Noże z rękojeścią z wyjątkowo wytrzymałego tworzywa nienaturalnego z trzema nitami
- komfortowo leżą w rąk
- Ze specjalnej stali nożowej najwyższej jakości
- Kute z jednego kawałka
- wytwarzano przy pomocy technice Performance Cut tworzącej wyjątkowo trwałe ostrza
- Twardość ok. 55 - 57 HRC wg Rockwella
- progresywna, dużo ostrzejsza klinga
- Próg wspierający bezpieczną pracę z nożem
- Łagodne przejście pomiędzy progiem a rękojeścią
- Powierzchnia bez szpar pomaga zachować trafną higienę i usprawnia czyszczenie
- Laserowa kontrola ostrza
- Łatwe czyszczenie, zalecane mycie ręczne
- pokaźny wybór noży
- rozmiary: 34 cm (dł.), 20 cm (dł. Ostrza)