Ceramiczny nóż szefa z kolekcji JPN japońskiej producenta Kyocera. Mistrzowski nóż szefa kuchni, asygnowany do krojenia ziół, warzyw, filetów z mięsa i ryb, a w razie zapotrzebowania także pieczywa. Szeroka, cienka klinga pozwala ekspresowo i schludnie pokroić delikatne elementy i nie wchodzi w reakcje z produktami spożywczymi. Lekka i znakomicie wyważona budowa powoduje, iż monotonne zadania, jak siekanie ziół czy szatkowanie obszernych warzyw, stają się dla kucharza mniej męczące. Linia Kyocera JPN to estetyczne połączenie drewna Pakkawood i stali szczotkowanej z ciemną, indywidualnie wykańczaną klingą ceramiczną. Ergonomiczna, ręcznie wytwarzana rękojeść świetnie wpasowuje się w kształt dłoni, dzięki czemu ruchy nożem stają się bardziej naturalne, a praca w kuchni efektywniejsza. Wyjątkowo poręczne noże z linii JPN są wykonane w oparciu o najwyższe standardy techniczne producenta Kyocera. Stanowią zarazem hołd dla dziedzictwa kulturalnego Japonii i nawiązują do najlepszych tradycji japońskich kuźni. W 2014 r. Nagrodzono je prestiżowym wyróżnieniem Red Dot Award za wybitne osiągnięcia w dziedzinie designu. Szlachetna ceramika firmy Kyocera jest wyjątkowo wytrzymała, twarda i staje się zdrową alternatywą dla tradycyjnych stalowych noży. Dla zapewnienia długowieczności należy pamiętać aby myć noże ręcznie gdyż zmywarki tępią ostrza.
Materiał: ceramika, drewno Pakkawood
Kolor: czarny
wymiar: 18 cm
Projekt: Kyocera