Wszechstronny japoński nóż asygnowany do krojenia warzyw, owoców, ziół, a także filetów mięsnych lub rybnych. Cechą standardową dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie,, a także wielkie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, by je przenieść na patelnię lub do salaterki.
dane technologiczne:Ostrze - ekskluzywna ceramika Kyocera nowej generacji (Z212), pod względem twardości ustępująca jedynie diamentowi, ostrzona i wykańczana ręcznie.
Długość kompletna - 28 cm
Długość ostrza - 14 cm
Waga - 89 g
Rękojeść - Tworzywo, ergonomiczny design
Noże ceramiczne Kyocera posiadają jedyne w swoim typu zalety, doceniane na całym świecie poprzez profesjonalnych kucharzy. Odznaczają się niezwykłą lekkością i twardością, a ponieważ nie zawierają stali, wszystkie krojone nimi produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, zachowują pełen zestaw witamin, a także oryginalny smak. innowacyjny materiał Z212 zapewnia ekstremalną trwałość klingi, dzięki temu noże z tej linii pozostają ostre nawet dwa razy dłużej aniżeli inne zaawansowane ostrza ceramiczne Kyocera.