Menu
Zamknij

MIYABI 5000MCD GYUTOH Nóż Szefa Kuchni 240 mm

Noże kuchenne

Opis

[Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - Why Buy] Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, olśniewa głównie swoim szczególnie cienkim, lecz zarazem jednostajnym ostrzem, mającym autentyczny, japoński profil.

Krawędź ostrza jest symetryczna pod kątem 19° tak, że obydwa boki szlifowanego szlifem Honbazuke ostrza posiadają niezwykłą ostrość. Dlatego choćby najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka.

Ostrze noża posiada wykonany ze stali MicroCarbide MC63 rdzeń, otoczony 100 warstwami. W ten sposób kreuje się wyjątkowy dla każdego noża wzór damasceński. W dodatku ostrze CRYODUR hartowane w temperaturze -196°C odznacza się nieprzeciętną wręcz twardością o wartości ok.

63 HRC. Dla umilenia obsługi i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na zarys litery D i stworzono z atrakcyjnego drewna brzozy Masur, która także oszałamia niesłychanym nigdzie indziej rysem słojów.

Dzięki wyważonemu balansowi noże GYUTOH zapewniają płynną i wydają pracę bez wysiłku choćby poprzez długi czas. Wpływa to na adekwatną kontrolę w trakcie krojenia. Z nożami GYUTOH producenta Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niespotykanej sile cięcia.

atrybuty SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 powłokach stali – dla nieprzeciętnej twardości ok. 63 HRC i rewelacyjnych cechy tnących - Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, sprężyste i wytrzymałe na korozję - Oryginalny japoński profil ostrza - Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke zapewniająca wybitną ostrość - Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla stosownej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.