MIYABI 5000MCD 67 GYUTOH 200mm
- 1x Nóż uniwersalny szefa kuchni - wszechstronne użycie kuchenne, krojenie mięsa, wędlin, ryb warzyw i owoców
- stal MC66 -133 kutych warstw
- rdzeń ostrza tworzony jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide
- CRYODUR? - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego procesu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które zapewnia skrajną twardość
- kąt ostrza: 9.5-12° na stronę
- twardość 66° Rockwell
- wykończenie młotkowane techniką \""Tsuchime\""z niepowtarzalnym wzorem damasceńskiej stali
- trzystopniowy cykl wykańczania \""Honbazuke\""
- rękojeść o przekroju 'D' wyprodukowana z niepowtarzalnego drewna 'Black Ash'
Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Produkowane w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się unikatowym designem a zwykle precyzją wykonania i rewelacyjną jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.
Noże MIYABI z najnowszej, topowej linii Black 5000MCD 67 wyznaczają nowe standardy ostrości, błyskotliwa i elegancji. Rdzeń ostrza tworzony jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide zamkniętego w 133 powłokach najwyższej jakości stali rdzoodpornej. Ostrze hartowane i utwardzane lodem w temperaturze -196°C dla uzyskania twardości. Trzonek z niepowtarzalnego drewna \""Black Ash\"" zagwarantuje wyśmienitą równowagę, adekwatna kontrolę i proste cięcie. Każdy nóż jest autentycznym dziełem sztuki, które wyznacza standardy ostrości, błyskotliwa i elegancji.
"""