Wszechstronny ceramiczny nóż, asygnowany do wszystkiego typu codziennych prac kuchennych. Świetnie sprawdza się równocześnie przy krojeniu pieczywa, jak i w pracy z warzywami, wędlinami czy mięsem. Jego ostrze jest wystarczająco krótkie, aby zapewnić wspaniałą kontrolę i precyzję podczas krojenia, oraz wystarczająco długie, żeby sprostać nawet tym większym produktom.
dane techniczne:
Ostrze - ekskluzywna ceramika Kyocera nowej generacji (Z212), pod względem twardości ustępująca jedynie diamentowi, ostrzona i wykańczona ręcznie
Długość pełna - 26 cm
Długość ostrza - 13 cm
Waga - 58 g
Rękojeść - Tworzywo, praktyczny design
Noże ceramiczne Kyocera posiadają jedyne w swoim typu mocne strony, doceniane na całym świecie poprzez mistrzowskich kucharzy. Odznaczają się niezwykłą lekkością i twardością, a ponieważ nie zawierają stali, wszystkie krojone nimi produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, zachowują pełen zestaw witamin, a także oryginalny smak. Innowacyjny materiał Z212 zapewnia arcytrudną solidność klingi, dzięki czemu noże z tej kolekcji pozostają ostre choćby dwa razy dłużej aniżeli inne progresywne ostrza ceramiczne Kyocera.