Menu
Zamknij

Marchew jadalna BIO

Nasiona

Opis

Korzenie marchwi są bogatym źródłem β-karotenu (o korzystnym działaniu na wzrok), witamin B1, B2, PP i C, cukrów, flawonidów (zwalczają wolne rodniki przyczyniające się do starzenia organizmu), makro i mikroelementów takich jak wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, magnez oraz potas. Sugerowane do bezpośredniego spożycia, na soki, do mrożenia, konserwowania, suszenia i przechowywania.

Wysiew wprost do gruntu od końca marca do maja, w zależności od terminu użytkowania (letni, jesienny). Gatunek wymaga gleb głęboko uprawionych, przy zbyt częstych wschodach wymagana jest przerywka.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.