16elem. Komplet garnków ze stali rdzoodpornej to znakomite rozwiązanie dla znacznych rodzin, które lubią razem gotować!
Skład zestawu:
- patelnia ø 24 x 6.5 cm z niebieską szklaną pokrywką
- garnek ø 24 x 14 cm z niebieską szklaną pokrywką
- garnek ø 20 x 10 cm z niebieską szklaną pokrywką
- garnek ø 16 x 8 cm z niebieską szklaną pokrywką
- rondel ø 16 x 8 cm z niebieską szklaną pokrywką
- wkład do gotownia na parze ø 20 x 9.5 cm
- miska ø 20 cm z platikową pokrywą
- przyssawka
- podkładka bakelitowa x 2 sztuki
atuty:
- wytworzone z jednego z najmocniejszych, najwytrzymalszych i najtwardszych metali,
- wytrzymałe na wykruszanie, wgniatanie się, pękanie, zadrapywanie i zarysowywanie
- niepodatne na korozję,
- uchwyt pokrywy z termostatem
- wspaniała zdolność do znoszenia wszystkich warunków atmosferycznych i oporny na kwasy żywnościowe i detergenty – bez ryzyka plamienia czy matowienia,
- w rutynowym stosowaniu starczy zastosować ciepłej wody i płynu do mycia naczyń. Trudniejsze zabrudzenia jak ślad po płomieniu kuchenki czy resztkach przypalonej żywności należy usunąć dobrym środkiem do czyszczenia stali szlachetnej,
- walory smakowe - absolutnie nie wpływa nawet na delikatny smak, co czyni z niego standard dla naczyń kuchennych.
Przed użytkowaniem Naczyń
Po usunięciu wszystkich etykiet, należy subtelnie umyć naczynie delikatnym detergentem i wypłukać wodą. Następnie osuszyć naczynie miękką ściereczką. Nasmarować powłokę odrobiną oleju roślinnego, nadmiar wytrzeć. Okresowa pielęgnacja powiększy wydajność naczynia oraz zapobiegnie przywieraniu.
Instrukcja Czyszczenia
Po zakończeniu gotowania należy schłodzić naczynie na powierzchni wytrzymałej na ciepło. Nie wolno schładzać naczynia poprzez wlanie zimnej wody do gorącego naczynia. Należy moczyć naczynie w gorącej wodzie przed przystąpieniem do czyszczenia. Naczynie należy czyścić łagodnym detergentem i ciepłą wodą. Nie należy używać szorstkich środków czyszczących. Nasze produkty zaprojektowane są, by zapewnić maksymalną produktywność przy niedużym zużyciu. Naczynie można umyć ręcznie w ciepłej wodzie z mydłem. Zamiennie można czyścić naczynie w zmywarce. Zalecamy mycie naczynia ręcznie dla dłuższej żywotności towaru.
używanie
- Nie doprowadzaj do przegrzania naczynia.
- Należy unikać wykorzystywania metalowych akcesoriów podczas gotowania
- Nie zostawiaj pustego naczynia na gorącym palniku albo w nagrzanym piekarniku po zakończeniu gotowania.
- Uchwyty naczynia trzymaj z dala od źródła ciepła.
- Nie trzymaj gorącego oleju w naczyniu bez nadzoru.
- Nie przechowuj żywności w naczyniu po zakończeniu gotowania, zamiast tego użyj innego pojemnika
Bezpieczne do zmywarki