komplet do fondue producenta STAUB łączy w sobie klasyczną formę przygotowania z zaletami wytrzymałego żeliwa. Tradycyjne fondue warzywne lub mięsne w oleju albo bulionie, fondue z sera szwajcarskiego z wytrawnym białym winem, fondue deserowe z rozpuszczoną czekoladą czy delikatne fondue rybne - wyobraźnia nie zna granic. Dzięki genialnemu magazynowaniu ciepła żeliwa naczynie nagrzewa się szybko, równomiernie i pozostaje ciepłe poprzez długi czas. Jeśli garnek jest podgrzewany na kuchence zamiast nad podgrzewaczem, można go łatwo transportować przy pomocy ergonomicznych uchwytów i ustawiać na stole w jadalni. Zdejmowany uchwyt na widelce broni również przed rozbryzgami oleju na stole lub ubraniu. Dzięki przygładzonej, emaliowanej powierzchni wewnętrznej żywność nie przywiera, a wszelkie pozostałości możnapousuwać. Wreszcie, podrzewacz można umieścić w naczyniu do góry nogami, a komplet można schować, aby zaoszczędzić miejsce.
parametry SZCZEGÓLNE- Do słodkich i pikantnych fondue z olejem, rosołem, mięsem, rybą, warzywami, serem, winem albo czekoladą
- komplet składający się z górnej części do fondue i podgrzewacza wytwarzanych z żeliwa, palnika, osłony przeciwbryzgowej i 6 widelców do fondue
- pasuje do kuchenki elektrycznej, kuchenki gazowej, kuchenki halogenowej, płyty szklano-ceramicznej lub kuchenki indukcyjnej
- Czyszczenie: miękką gąbką i łagodnym detergentem
- Poszczególne części można przechowywać w pojemniku do fondue, żeby zaoszczędzić miejsce